2014. február 15., szombat

Könyvajánló 5.

Most ismét egy könyvajánlóval készültem Nektek. Nem tudok szó nélkül elmenni e könyv mellett mégis olyan nehéz írni róla. Nem vagyok egy könnyen elérzékenyülős típus, de a lelkem legmélyéig hatolt ez az olvasmány. Jó lehet az is hozzá járult, hogy érzékenyebb korszakomat élem , de rengeteg érzést váltott ki belőlem . Sajnálat, düh, szomorúság, hit, remény, bánat egyvelege kavargott bennem.  És persze végig az járt az eszemben, hogy miért ilyen igazságtalan az élet?!  


A rákellenes csodagyógyszer összezsugorítja a tumort, és biztosít még néhány évet Hazelnek, ám ő így is folyamatosan a végső stádiumban van, és a diagnózisában már megírták az élete utolsó fejezetét. De amikor a támaszcsoportban megjelenő, isteni Augustus Waters képében bekövetkezik a nem várt fordulat, Hazel történetét is át kell írni…
„A csillagainkban a hiba” – John Green eddigi legambiciózusabb és legfájdalmasabb, mélyenszántó, vakmerő, pimasz és kíméletlen műve, lélegzetelállító felfedezőút az élet és a szerelem kacagtató, vérpezsdítő és tragikus birodalmában.

Kedvenc részem a könyvből. A legszebb szerelmi vallomás amit valaha olvastam!
– Szerelmes vagyok beléd – mondta halkan. 
– Augustus! – szóltam rá. 
– Ez a helyzet – felelte. Rám nézett, és láttam a szarkalábakat a szeme sarkában. – Szerelmes vagyok beléd, és nem fogom megtagadni magamtól az igazmondás egyszerű örömét. Szerelmes vagyok beléd, noha tudom, hogy a szerelem csak egy kiáltás az űrbe, a feledés elkerülhetetlen, valamennyien halálra vagyunk ítélve, és eljön a nap, amikor minden munkánk porrá válik, azt is tudom, hogy a Nap elnyeli az egyetlen földünket, de azért szerelmes vagyok beléd.

A könyv  hatalmas siker lett, így a  filmvásznom is  viszont láthatjuk Hazel és Augustus történetét júniusban.
Megható lesz a film is.


Ti olvastátok ezt a könyvet? Esetleg felkeltette az érdeklődéseteket?

10 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. of, mar honapok ota varom a pdf formatumot, hatha , de meg semmi:( most sajna nincs ra keretem, pedig a sztori nagyon erdekel:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nyitottabb szemmel járok majd, hátha belefutok pdf formában is. :)

      Törlés
    2. angolul már van, ha úgy megfelel! :)

      Törlés
    3. Koszi, lattam angolul en is, de egyelore angolul valami konnyu chick-litet merek bevallalni :) DE, ugy dontottem holnap elmegyek a konyvesboltba, es megnezem mennyibe kerul, soha nem lehet tudni mikor fogok ki egy jo kis akciot:D

      Törlés
  3. Válaszok
    1. Csak ajánalni tudom, engem teljesen beszippantott a sztori! :)

      Törlés
  4. Uhh, libabőrös lettem tőle, tutira meg fogom nézni!! *.*

    VálaszTörlés