2015. január 26., hétfő

Könyvmoly TAG

Mikor megláttam ezt a TAG-et Szilvinél rögtön tudtam, hogy kifogom majd tölteni. A mai nap ( ez egy időzítet poszt, lehet mire kikerül ragyogó időnk lesz  ) pont alkalmas erre ugyanis  szakad a hó, és rettenetesen fúj a szél. A jó meleg lakás és a  Sugared Apple tart illata meghozta a kedvemet hozzá, hogy válaszoljak ezekre az olvasással kapcsolatos kérdésekre.


1) Hogy találsz új olvasnivalókat?

Szívesen böngészem a kiadók oldalait, mindig megnézem a várható megjelenéseket , folyamatosan jegyzetelem, hogy melyeket olvasnál el szívesen. A molytagságomnak köszönhetően ott is rengeteg jobbnál jobb ajánlást kapok. Persze családtagok, barátok is rengeteg olvasnivalót ajánlgatnak.


2) Miért kezdtél olvasni?

- A családban nagy az olvasás szeretete, kicsi koromban rengeteget olvasott fel nekem az Apukám, és a Nagypapám is. Mikor tanulgattam olvasni, akkor pedig fordult a kocka mindig én akartam felolvasni nekik. Nem tudom megmondani miért kedztem el olvasni, azt hiszem örököltem. :D



3) Hogy változott az ízlésed az elmúlt évek során?

- Talán csak annyiban, hogy több romantikus regényt olvasok, amikre pár évvel ezelőtt nem igazán lehetett volna rávenni.


4) Milyen gyakran veszel könyveket?

Naponta tudnék vásárolni. De az utóbbi időben bevezettem a havi 2-3 könyv szabályt, sikerül is ehhez tartanom magamat. Persze ha vannak jó akciók azokat azért nem hagynám ki.


5) Hogyan reagálsz, ha nem tetszik egy könyv vége?

- Általában morgok egy sort valakinek, barátnő, munkatárs stb.



6) Meg szoktad lesni a könyv végét?

- Igen! Tudom ez egy, hülye szokás,nem is tudom miért jó ez nekem, de az utolsó oldalt mindig elolvasom.


7) Puha borító vagy kemény kötés?

Gyönyörűek a kemény borítós könyvek, de mivel húzósabb az áruk így inkább  a puhákat veszem. Nem azt mondom, hogy néha nem csábulok el a keményre, de többségben a puha mellett teszem le a voksomat. Általában sorozatok gyűjtésekor vagyok úgy, hogy ha keménnyel kezdtem akkor végig úgy is veszem meg, nem tudnám elnézni a  polcomon ha puha,kemény, puha váltakozna, szeretem ha egységesek a sorozatok.


8) Hol és mikor olvasol a legszívesebben?

Bárhol és bármikor. Legyen az nappal vagy éjszaka, itthob vagy útközben.



9) Mik azok a hülye apróságok, amik a legjobban kiborítanak egy könyvben?

- Gépelési hibáktól pl. a falra tudokk mászni.  Igazából inkább a szereplők cselekedetei, tettei azok amik kiakasztanak, mindig magyarázok a könyvnek hogy ezt most miért így kellett, jajj ne bánázz már annyit, istenem de hülye vagy stb.



10) Mi az, amivel azonnal rabul ejt egy könyv?

- Egyértelműen a tartalom, szeretem az emberközeli, hétköznapi főhösöket olyanokat akiket közel érezhetek magamhoz.


(képek forrása: pinterest)
Ha van kedvetek töltéstek ki Ti is ezt a TAG-et! 
Legyen kellemes hetetek! :)

6 megjegyzés:

  1. Mindig hülyének néznek, ha mesélem, hogy én mindig elolvasom a könyv utolsó mondatát (aztán az utolsó oldalt is :D), örülök, hogy nem vagyok ezzel egyedül :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek én is igazán örülök! Rám is mindig érdekesen néznek, ha ezt elárulom. :D

      Törlés
  2. nagyon tetszik ez a tag, a válaszaid! :) azt hiszem hamarosan én is kitöltöm! és a képek is nagyon jók, amiket válogattál :D

    VálaszTörlés
  3. De örülök, hogy kitöltötted :) És tényleg szuperek a képek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Szilvi! Nálad mindig találok olyan Tag-et amit szívesen töltök ki! :)

      Törlés