2011. december 2., péntek

Brownie

A Tina magazin karácsonyi számában bukkantam rá erre a receptre,és leteszteltem az ünnepek előtt.Sikeresen átment a vizsgán nagyon finom!:) Zebracsíkos meggyes brownie Hozzávalók: -1 üveg meggybefőtt (720ml) -20 dkg étcsokoládé - 15 dkg vaj -5 ek feketekávé -5ek tej -3tojás -15dkg cukor -35dkg liszt -2tk sütőpor -5dkg fehér csoki -1 tk olaj Készítése: 1.A meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük.A darabokra tördelt étcsokoládét a puha vajjal együtt alacsony hőfokon óvatosan megolvasztjuk.A hideg feketekávét összekeverjük a tejjel.Robotgép habverőjével krémesre keverjük a tojásokat meg a cukrot.Beledolgozzuk az olvasztott csokoládét,majd váltogatva adagonként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet meg a kávés tejet.Végül beleforgatjuk a meggyet,és margarinnal kikent,liszttel meghintett(kb. 2l űrtartalmú,kb 30cm hoszzú) őzgerincformába töltjük. 2. A brownie-t a 175 fokra előmelegített sütőbe kb.1órán át sütjük.Szükség esetén alufóliával letakarjuk.A formában 30percig pihentetjük,majd kiborítjuk és teljesen kihűtjük. 3.Közben a fehér csokit az olajjal együtt vízfürdőben megolvasztjuk és kanállal csíkokban a brownie-ra csorgatjuk.

2 megjegyzés:

  1. imádom a Brownie-t , én tepsiban szoktam sütni :) és a tetejére diót és mogyorót szórok *.* de nagyon tetszik így őzgerincformába :)

    VálaszTörlés
  2. egész eddig én is tepsibe csináltam,de mikor megláttam ezt az őzgerinces megoldást,nem tudtam ellenálni a kísérletezésnek:)

    VálaszTörlés