A Tina magazin karácsonyi számában bukkantam rá erre a receptre,és leteszteltem az ünnepek előtt.Sikeresen átment a vizsgán nagyon finom!:)Zebracsíkos meggyes brownieHozzávalók:-1 üveg meggybefőtt (720ml)-20 dkg étcsokoládé - 15 dkg vaj-5 ek feketekávé-5ek tej-3tojás-15dkg cukor-35dkg liszt-2tk sütőpor-5dkg fehér csoki-1 tk olajKészítése: 1.A meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük.A darabokra tördelt étcsokoládét a puha vajjal együtt alacsony hőfokon óvatosan megolvasztjuk.A hideg feketekávét összekeverjük a tejjel.Robotgép habverőjével krémesre keverjük a tojásokat meg a cukrot.Beledolgozzuk az olvasztott csokoládét,majd váltogatva adagonként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet meg a kávés tejet.Végül beleforgatjuk a meggyet,és margarinnal kikent,liszttel meghintett(kb. 2l űrtartalmú,kb 30cm hoszzú) őzgerincformába töltjük.2. A brownie-t a 175 fokra előmelegített sütőbe kb.1órán át sütjük.Szükség esetén alufóliával letakarjuk.A formában 30percig pihentetjük,majd kiborítjuk és teljesen kihűtjük.3.Közben a fehér csokit az olajjal együtt vízfürdőben megolvasztjuk és kanállal csíkokban a brownie-ra csorgatjuk.
imádom a Brownie-t , én tepsiban szoktam sütni :) és a tetejére diót és mogyorót szórok *.* de nagyon tetszik így őzgerincformába :)
VálaszTörlésegész eddig én is tepsibe csináltam,de mikor megláttam ezt az őzgerinces megoldást,nem tudtam ellenálni a kísérletezésnek:)
VálaszTörlés