2015. december 16., szerda

Recept - Oreo fudge

 A mai napra egy édesség recepttel készültem, ami nagyon egyszerű, gyors, mutatós és finom is. Mondjuk az én szájízemnek kissé édes volt, de fincsi, hamar el is fogyott. Tuti fogok még belőle az ünnepekre vagy szilveszterre készíteni. 
Szerintem gasztro ajándéknak is tökéletes lehet egy édesszájú családtagnak, barátnak, esetleg munkatársnak, egy szép fóliába csomagolva nagyon szép ajándék lehet belőle.

Hozzávalók:
- 400 g fehér csokoládé
- 200 g sűrítetett tej
- 100 g vaj / margarin
- 10-15 db Oreo keksz

Egy edényben  a vajat elkezdjük felolvasztani, majd hozzáadjuk a  fehércsokit, kicsit kevergetjük, hagyjuk egy kicsit olvadni a csokit, majd hozzáadjuk a sűrített tejet. Masszává sűrűsödik, majd mehet bele a kisebb - nagyobb darabokra tördelt  Oreo keksz . Egy sütőpapíprral bélelt (kissebb ) tepsibe tesszük, 4-5 órára mehet a hűtőbe, ezután  kockára vágjuk és fogyaszthatjuk is.





Ti szeretitek az Oreos finomságokat?

4 megjegyzés:

  1. Uhh de jól néz ki...! De sajnos én csak így képekben csodálhatom...cukor-és gluténintolerancia betegség ohh jeee! De a csapatomnak megcsinálom, ha már két ünnep között dolgozunk, kis nasi jól fog esni nekik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú az nem jó. :( Remélem ízleni fog a csapatodnak, most adtál egy jó ötletet, mi is dolgozunk, jól fog esni egy kis édesség az én kollégáimnak is. :))

      Törlés
  2. Wooow, na ezt nevezem én diéta-gyilkos finomságnak :D Nagyon guszta ^^

    VálaszTörlés