2014. július 7., hétfő

Könyves szerzemények



Nagyon rég jelentkeztem könyves bejegyzéssel. Pedig aztán rendületlenül falom az oldalakat, igaz most picivel kevesebb időm jut erre a hobbimra, de amikor alkalom adódik, hosszú vonat  út, várakozás, lefekvés előtt stb. kapom is elő az aktuális olvasmányomat és belemerülök egy másik világba ahol távol vagyok a saját problémáimtól. Ezért is szeretek ennyire olvasni, imádok kiszakadni a saját fejemből és hacsak néhány oldal erejéig is, de magam mögött hagyhatok mindent ami fáj, mindent ami nyomaszt vagy szorongással tölt el. Lehet ez most hülyén hangzik, de olvasás közben sosem érzem magamat magányosnak. Kicsit most elkalandoztam, szóval ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem az utóbbi időszak könyves szerzeményeit( hátha valaki kedvet kap valamelyikhez),van amit vásároltam és vannak olyanok amiket ajándékba kaptam. Mindegyiket még nem olvastam, egy-kettőről viszont szeretnék majd részletesebben is írni, mert belopták magukat a szívembe. :)


 Demi Lovato - Légy erős

„Légy hálás az útért, amit végigjársz, mert az csak a tiéd.” 
A popsztár Demi Lovato számára az élet egy utazás – kápráztató sikerek és szívszaggató veszteségek ideje. 
Demi többszörös platinalemezes énekesnő, tévésztár és színésznő. Szembenézett a függőséggel és a depresszióval, és eközben megtalálta önmagát és a boldogságot. Demi a médiában, dalszövegeiben és 17 millió rajongó által követett Twitterén örökítette meg ezt az utazást. 
A Twitter-bejegyzésekből született a Légy erős, Demi legőszintébb, legbátrabb írásainak 365 napos gyűjteménye, amely saját szavaiból, az őt lelkesítő idézetekből és személyes céljaiból épül fel. 
Ez a könyv mindenkinek szól, bárhol is éljen a világon, akinek vigasztalásra, inspirációra és támogatásra van szüksége személyes útján, hogy mindennap erős lehessen.

Shannon Hale - Austenland Vakáció Mr. Darcyal

Jane fiatal New York-i nő, aki mintha képtelen volna rátalálni az igazira – talán azért, mert titokban megszállottan rajong Mr Darcyért, ahogyan Colin Firth játszotta a Büszkeség és balítélet BBC adaptációjában.
Ám amikor egy jómódú rokona örökül hagy rá egy Austen-mániás nők számára kitalált, angliai vakációt, Jane ábrándjai arról, hogy megismerkedjen a tökéletes, régensség korabeli úriemberrel, hirtelen valóságosabbá válnak, mint azt valaha is képzelte volna.
Vajon ez a hamis austeni világba tett utazás elég lesz-e ahhoz, hogy Jane mindörökre lerázza magáról megszállottságát? Vagy álmai esetleg valóra válnak, és megleli a maga Mr Darcy-ját?
A történet magával ragadó, elbűvölő és csupa empátia. Shannon Hale mindnyájunkból kihozza a benne szunnyadó Jane Austen rajongót.

Katie Alender -  Bad Girls don't die - A rossz lányok nem halnak meg
A szenvedélyt csupán egy hajszál választja el a megszállottságtól…
Alexis kishúga, Kasey megszállottjává válik egy antik babának, de Alexis nem igazán foglalkozik a dologgal, mert Kasey egyébként is elég fura. Ami azt illeti, Alexist is furának tartják az iskolatársai és a szülei, sőt, még a saját goth haverjai is. A dolgok egyre különösebbek lesznek, amikor a régi házban, ahol a lányok laknak, különös dolgok történnek: ajtók nyílnak ki és csukódnak be maguktól, a víz felforr a meggyújtatlan gázon, és a kikapcsolt légkondicionáló úgy lehűti a levegőt, hogy látszik az ember lehelete is.
És Kasey is megváltozik. Kék szemei zölddé válnak, elkezd régiesen beszélni és több óra is kiesik az emlékezetéből. A legnyugtalanítóbb azonban Kasey ellenséges viselkedése: az addig kedves, babaszerető kislány eltűnik, az új Kasey pedig dühös. Alexis az egyetlen, aki megállíthatja a húgát – de mi van, ha a zöldszemű lány már nem is Kasey?
Mit tennél, ha a várost halálos veszély fenyegetné, de senki sem hinne neked?
Rebecca Donovan - Visszafojtott lélegzet
Weslynben most mindenki tudja Emma titkát, de Carol már nem bánthatja. Vannak, akiket még mindig kísértenek annak az éjszakának a borzalmai, és vannak, akik kénytelenek szembenézni döntésük következményeivel. Emma csak most kezd visszatérni az igazi hétköznapokba, és ebben segítségére van életének két legfontosabb személye, szerelme, Evan és legjobb barátnője, Sara. A lány úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy anyjával is szorosabbra fűzze a viszonyát, ennek előmozdítása érdekében hozzá költözik. De biztosan ez a legjobb döntés? Képes lesz – e szembenézni mindazzal, amit múltja rejteget?

Debora Geary - Modern boszorkány

Mi jut eszébe mindenkinek a boszorkányokról? Seprűnyél, nagy üst és varázsfőzetek. Ám a modern boszorkányok nem ilyenek. Otthonosan mozognak a modern technológia világában, és előszeretettel használják azt. 
Jamie és Nell testvérek, mindketten boszorkányok. Egy programot készítenek, amelynek segítségével boszorkánytársadalmat építhetnek ki a világhálón. A program egy varázslat hatására érzékeli az átlagemberekre nem jellemző energiákat, és a weboldalra irányítja a talált boszorkányt. Egy nap Lauren, a 28 esztendős ingatlanügynök böngészés közben a chatszobában találja magát, ahol három nő megpróbálja meggyőzni, hogy ő boszorkány. A nő teljesen átlagos életet él Chicagóban, így elég cinikusan áll a beszélgetéshez, nem hisz a többieknek. A programban van a hiba, vagy ő egy edzetlen boszorkány, ami veszélyes lehet önmagára és a környezetére nézve is? A többi boszorkány dolga, hogy kiderítse az igazságot.

Jennifer E. Smith - Létezik térkép a szerelemhez? 

Lucy a huszonnegyedik emeleten lakik. Owen az alagsorban él. Nem meglepő tehát, hogy pont félúton találkoznak: beragadnak a liftben két emelet közé New York-i társasházukban, amikor egy áramszünet megbénítja az egész várost. Miután kiszabadítják őket, Lucy és Owen egész éjjel a sötét utcákon sétálnak együtt, a Manhattan fölött kivehetővé váló csillagok ritka látványát csodálva. Ám amint visszakapcsolnak a fények, az élet is visszatér a régi kerékvágásba. Lucy hamarosan külföldre költözik a szüleivel, Owen pedig nyugatra indul az édesapjával. A rövid, együtt töltött idő mindkettejükre nagy hatást gyakorol. És ahogy az élet Edinburghba, San Franciscóba, Prágába és Portlandbe sodorja őket, Lucy meg Owen folyamatosan tartják a kapcsolatot, képeslapokkal, időnként e-mailben, vagy éppen telefonon. De vajon megtalálják a módját – bármely kicsi is rá az esély –, hogy viszontláthassák egymást? 
Jennifer E. Smith éleslátással teli és csodálatosan romantikus új regénye bizonyítja, hogy a világ közepe nem feltétlenül egy hely. Néha lehet akár egy személy is.


Vrábel Krisztina 160grammos szénhidrátdiéta

Attól még, hogy vigyázunk az egészségünkre és törekszünk minél változatosabban étkezni még nem kell megtartóztatnunk magunkat a finom falatoktól! Vrábel Kriszta szakácskönyve remek példa erre, gyűjteménye csupa változatos, ízletes és nem utolsó sorban egészséges reggelinek, húsételnek, és még desszerteknek is! A Nők Lapja Konyha magazinból is ismert gasztroblogger receptgyűjteményében alacsony szénhidráttartalmú, de ínycsiklandó ételek sorát találjuk, melyek elkészítése után garantáltam búcsút inthetünk bármilyen rossz diétás emléknek. A receptek egyszerűek, gyorsak, változatosak, és mindenki megtalálja köztük a kedvére valót!

Ti milyen könyvet olvastok jelenleg? Felkeltette az érdeklődésetek esetleg olvastátok valemelyiket a fenti könyvek közül?
Kellemes hetet! :)

2 megjegyzés:

  1. Az Austenland-et nemrég szereztem meg filmben, de még nem néztem meg. Nagyon kíváncsi leszek rá, nem is tudtam, hogy ez is könyvadaptáció :)

    VálaszTörlés
  2. A filmet még én sem láttam, mondjuk nekem a könyvről előbb volt tudomásom. Ha esetleg érdekel olvasd el a film előtt, annyira bájos, könnyed az egész történet, kikapcsolódásképp tökéletes! :)

    VálaszTörlés