2013. május 17., péntek

Lovely&Books

Ismét mélyponton zakatol az érzelmi hullámvasutam, ezért úgy döntöttem kicsit feldobom a hangulatomat egy kis shoppingolással.

Így elsőként a Rossmannba ugrottam be megnézni, hogy kint vannak-e már az új Lovely lakkok. Szerencsére tele volt az állvány. 2 lakkot engedélyeztem magamnak, de mire észbe kaptam már egy tucat volt a kosaramban. Felét mondjuk visszapakoltam, nem akartam túlzásba esni.Bár így is többet vettem mint amennyit terveztem.Na mindegy :)

Dekorgyöngyök
Nr2 és Nr6


Csillogó homok körömlakk- Erre a homokhatású lakkra voltam leginkább kíváncsi.
Igaz,hogy még csak az egyik körmömön próbáltam ki, de nagyon bejön ez a formula. Tényleg olyan mintha homokba mártottam volna. :)
Nr1


Gél lakk hatású körömlakk
Nr345

Magasfényű tartós körömlakk
Nr112
Nr115
Könyvnél nagyobb örömforrás nincs is számomra, természetes volt, hogy egy könyvesbolti látogatással koronázom meg a felvidítós napomat.

Holtodiglan
Ásó, kapa, nagyharang - a romantikus hollywoodi filmekben valahol itt ér véget a történet. Ám mi lesz ezután? Mi történik, amikor a boldog álom szép lassan szertefoszlik, s már abban sem vagyunk biztosak, hogy valóban ismerjük azt, akinek igent mondtunk.

Amy és Nick ötödik házassági évfordulója tragédiába torkollik: Amy eltűnik, és minden jel a jóképű férj, Nick bűnösségére utal. Amy naplójának részleteiből és a jelenben futó történetszálból izgalmas lélektani thriller bontakozik ki. Az olvasó döbbenten figyeli, hogy egy romantikus párkapcsolat miként alakulhat át szép lassan igazi pokollá... A kérdés csak az, ki tette valójában pokollá a másik életét?

Megdöbbentő, magával ragadó kötet az erőszak természetéről, a kapcsolatok ingatag hatalmi viszonyairól és a mindent át- meg átszövő sötét titkokról.
A Holtodiglan 2012 egyik legnagyobb könyvsikere volt az Egyesült Államokban.
"Hogy fajulhattak idáig a dolgok? Gillian Flynn ezúttal azt boncolgatja, mi történik akkor, ha két ember összeházasodik, és az egyiküknek fogalma sincs arról, valójában ki is a másik." (USA Today)
"Gillian Flynn új regénye, a Holtodiglan ritkaság: egy könyv, amely egyszerre borzongat és nyújt élvezetet, miközben tükröt tart elénk... Két teljességgel megbízhatatlan narrátora segítségével Flynn mesterien adagolja a fontos részleteket, miközben a cselekmény hajmeresztő fordulatokat vesz..." (San Francisco Chronicle)
"Csodálatos és rémisztő könyv arról, mennyire elválaszthatatlanul összefonódik a normalitás boldog felszíne és az alatta meghúzódó sötétség." (Tana French)

Egy különc srác feljegyzései
"Az élet, a szerelem és a barátság regénye"
Az Egy különc srác feljegyzései című könyv elbeszélője egy tizenöt éves középiskolás srác, Charlie. Furcsának és magányosnak érzi magát, mintha a pálya széléről, kívülállóként figyelné a körülötte zajló eseményeket. Egy nap elhatározza, hogy leveleket ír egy ismeretlennek, aki akár a barátja is lehetne. Ezekből a levelekből aztán szép lassan - olykor mulatságosan, olykor meghatóan - egy cseppet sem átlagos tinédzsert ismerhetünk meg. Charlie kétségbeesett erőfeszítéssel próbálja élni a saját életét, miközben menekül is előle, és ez a kettősség különleges, járatlan utak bejárására kényszeríti: családi drámák sora, új barátok, az első randevú, szexualitás, drogok... Chbosky regénye a lélek legmélyebb rezdüléseit tükrözi, miközben felidézi az olvasóban a felnőtté válás nehéz, semmi mással össze nem hasonlítható éveit.

A kötet megjelenése óta több mint 1 000 000 példányban kelt el és hatalmas vitákat gerjesztett, miközben a tinédzserek megkerülhetetlen kultuszregényévé vált világszerte. Ellentmondásos módon egyszerre tiltott könyv és kötelező olvasmány az amerikai középiskolákban. Ez a regény ugyanazt jelenti a 21. századi tinédzsereknek, mint amit a Zabhegyező jelentett a szüleik generációinak

Ti vásároltatok valamit mostanában? Próbáltátok már az új Lovely lakkokat? Mi a véleményetek?

11 megjegyzés:

  1. Épp tegnap fedeztem fel nálunk is az új lakkokat, egyet vásároltam meg, de biztos nem ő lesz az egyetlen (kitaláltam, hogy ha akarok egy új piros lakkot pl, akkor előbb el kell használnom egy régebbi, már régóta a polcomon csücsülő lakkot, hogy meglegyen az egyensúly)
    Az első könyvre nagyon kíváncsi vagyok, igazán izgalmasnak hangzik! (fel is írom a címét :-) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyiket vetted meg? Ez nagyon jó ötlet, lehet nekem is alkalmaznom kellene:DD
      Izgalmas is! Igaz, hogy még az elején vagyok, de már beindultak az események. :)

      Törlés
  2. Ajjaj, az új lakkok NAGYON veszélyesek. Az állványon még nem is, de közelebbről megnézve szinte mind kellene...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kb. én is így vagyok velük. Szívem szerint lerámoltam volna az egész állványt. :)

      Törlés
  3. Na ezek közül a lakok közül szeretnék majd én is párat szemre vételezni, ha végre kiteszik őket már itt is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon csábítóak élőben! :) Nehéz választani közülük! :))

      Törlés
  4. Égre-földre keresem a Baltic Sand lakkokat, de eddig sehol sem láttam belőlük, van ahol nincsenek is kint, van ahonnan pedig már elkapkodták őket. :/ Oh, és azok a glitteres csodák, remélem, ezek beválnak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt volt minden, meg is lepődtem, hogy tele vannak az állványok. Elég kicsike az itteni Rossmann mindig későn érnek ide az újdonságok, úgy látszik ez most kivételes eset. :)
      Egy-egy körmöm próbáltam még csak ki ezeket is, annyira nem vagyok elragadtatva tőlük. Nehéz kihalászni a glittereket az üvegből. :/

      Törlés
    2. Úgy tűnik, ezek a csillámos lakkok nem jöttek össze a Lovely-nak. :/

      Törlés