2011. november 4., péntek

Kívánságlista 4.

Mostanában mindig csak kívánságlistákat írok,de hát álmodozni jó nem igaz!?:)(És egy kis enyhe célzásnak szánom a Jézuskának:) ) Itt van egy újabb ,de ezúttal a könyveké a főszerep. Zséda 2012-es kalendáriuma.Nagyon kíváncsi vagyok,hogy milyen lesz. Imádott szakácsom,Gordon Ramsay karácsonyi szakácskönyve!:)
Holtak könyve a halottasház munkanaplója, egy lajstrom, amelybe kézzel jegyzik be az elhunytak nevét. A könyv Kay Scarpette számára hamarosan új jelentést kap.Egy tizenhat éves teniszcsillag - aki nemrég nyert meg egy bajnokságot Charlestonban - meztelen, megcsonkított holttestére bukkannak Rómában. Szemét kivájták, húsából egy darabot kimetszettek. Brutálisan bántalmazott kisfiú holttestére bukkannak egy elhagyatott mocsárban, ahol rákok lakmároztak belőle. Egy súlyos depresszióval küszködő nőt pedig rituális módon gyilkolnak meg több millió dollárt érő tengerparti otthonában. Eközben New Englandben problémák adódnak egy fontos beteggel a Harvard orvosi karához tartozó pszichiátriai kórházban. Lépésről lépésre rajzolódik ki az a szövevényes hálózat, amelynek csomópontjait ezek a rettenetes halálesetek képezik. Eközben Kay Scarpetta magánéletét is zűrzavar és ki nem mondott feszültség jellemzi. Hiába a lakhelyváltás, hiába az új élet reménye, a múltat nem lehet végképp eltörölni...Scarpetta rengeteg szokatlan és brutális bűnüggyel találkozott élete során, de ilyen elképesztő szörnyűséggel, amilyennel most szembe kell néznie, még soha. Mielőtt vége lenne a bűnténysorozatnak, a Holtak könyvébe még sok nevet be kell jegyezni - ha nem vigyáz, talán az övével együtt...
Charlie St. Cloud ígéretes jövőjét az a kamaszkori csíny törte derékba, amiben meghalt az öccse. Évekkel később egy barátságos New England-i halászfaluban annak az ősi temetőnek a gondnoka, ahol a testvére, Sam nyugszik. Miután a balesetet követően a mentősöknek csodával határos módon sikerült Charlie-t újraéleszteniük, nem mindennapi képességre tett szert: látja Sam szellemét, beszélget vele, sőt még baseballoznak is. Ebbe a féltve őrzött, titkos világba csöppen bele az elbűvölő Tess Carroll, aki éppen világ körüli szólóvitorlázásra készül. A sors egy hatalmas viharba vezeti a lány hajóját, őt pedig Charlie életébe kormányozza. Csodálatos és különös kapcsolatuk az idővel való versenyfutáshoz, az élet és a halál, a múlt és a jövő, a megtartás és az elengedés közötti választáshoz, valamint ahhoz a felismeréshez vezet, hogy igenis történhetnek csodák, ha megnyitjuk a szívünket.
Lillian, az elismert séf gyerekkora óta a legtöbb időt a konyhában tölti, hogy megfejtse az ételek szívet-lelket gyógyító és emléket idéző titkait. Hogy ezt a tudást és a főzés szeretetét átadja másoknak is, főzőtanfolyamot indít az éttermében.Minden hónap egyik hétfő estéjén nyolc tanítvány gyűlik össze. Köztük van Claire, aki a kisgyerekei mellett igyekszik ismét rátalálni önmagára; Tom, az ügyvéd, akinek az életét felforgatta a gyász; Antonia, az olasz konyhatervező, aki nemrég költözött Amerikába; Carl és Helen, az idős házaspár, akiknek a kapcsolatuk olyan fordulatokat is rejt, amelyeket a csoport többi tagja álmában sem sejtene. Valamennyien azért érkeztek, hogy megtanulják a Lillian lélekkel teli fogásai mögött rejlő művészetet, ám gyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy a konyhán túl is keresik a receptet valamire.Lillian olyan ételek elkészítésére tanítja meg őket, amelyek aromája és technikája nem hagyja érintetlenül életük rejtett zugait sem. Így lassanként, egymás után változtatja meg őket mindannak az íze, illata és textúrája, amit maguk alkotnak...
Ree Drummond az a nő, akit a világ követ. A The Pioneer Woman című blogjára havonta 22 milliószor kattintanak rá, a világ 25 legbefolyásosabb bloggere között tartják számon, míg a családi kategóriában a második legnépszerűbb blog az övé. Milliók kíváncsiak arra öt földrészen, mit és hogyan főz; mit mutat meg a fotóin a farmról és az övéiről; hogyan boldogul a gyerekneveléssel, hiszen mind a négyet ő tanítja otthon; mit gondol a családról, az életről, a világról. Olvassák, utánozzák és szeretik. Van már eladási listát vezető szakácskönyve, kedvelt mesekönyve, tévés főzőműsora, és a róla készülő film főszerepére már kiválasztották Reese Witherspoont.De mindez nem alakult volna így, ha egy éjszakán nem szeret bele pillanatok alatt egy vérbeli cowboyba. Olyan ez a szerelem, amilyen csak a regényekben létezik. Ám ez a könyv éppen arról szól, hogy igenis van ilyen szerelem a mindennapokban is.Receptekkel a világ egyik legnépszerűbb gasztroblogjáról.
Mit tennél, ha egy nap kiderülne, hogy minden, amit az eddigi életedről tudtál, hazugság? Hogy élnéd túl ép lélekkel, ha szörnyű gyilkosságok emléke és egy javítóintézet komor valósága jutna osztályrészedül a boldog és gondtalan gyermekévek helyett?Dylan élete 11 éves korában borzalmas rémálommá változik. Egy tragédia és a múlt árnyai felnőtt koráig kísértenek, mígnem találkozik a szintén hányatott sorsú Pollyval és csodálatos kislányaival, és az élete új értelmet nyer. Pollyt azonban saját múltjának démonai és a titkolózások egyre bizalmatlanabbá teszik. Vajon képes ennyi szörnyűséget, titkot és félelmet túlélni egy kapcsolat? És vajon képes túlélni az igazságot?
UNESCO azt a nemes célt tűzte ki maga elé, hogy az emberi civilizáció kiemelkedő jelentőségű emlékeit védelme alá veszi. A védelem alá vett műemlékek száma évről-évre bővül, hogy a lehető legtöbb örökség maradjon fenn az elkövetkezendő generációknak.A több mint 650 gyönyörű, színes fotóval illusztrált kiadványban az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő összes helyszín megtalálható, most kiegészülve a 2009-2010-es helyszínekkel is. Ez 911 helyszín bemutatását jelenti, helyszínenként csatolt térképpel, a legfontosabb adatokkal és kulturális csemegékkel kísérve. Többek közt a gízai piramisok, a Taj Mahal, a perui Machu Pichu, vagy a magyar helyszínek közül a pannonhalmi bencés főapátság és a tokaji történelmi borvidék. Az utóbbi kettőből az is kiderül: nem kell messzire menni, ha különleges látnivalóra vágyunk! Ezek itthon és Európában éppúgy megtalálhatók, mint az egzotikus keleten.Jelenleg a Partvonal Kiadó albuma az egyetlen, amely 1978-tól kezdve napjainkig az összes világörökségi helyszínt tartalmazza. Nem válogatás tehát, hanem az UNESCO Világörökség teljes gyűjteménye.Ízelítő az új helyszínekből: Vutaj-helység (Kína), herkules tornya (Spanyolország), Dolomitik (Olaszország), Albi püspökvárosa (Franciaország), Amszterdam 17. századi csatornarendszere (Hollandia), Hahö és Jangdong középkori falvak (Koreai Köztársaság)
Alig várom már,hogy ez a két könyv magyarul is megjelenjen(ami várhatóan novemberben lesz) :)

4 megjegyzés:

  1. ohh,könyvek,félek hogy bűnbe esek megint :( ígyis egy csomó van,amit megvettem mert érdekel,de időből olyan kevés van sajna..

    VálaszTörlés
  2. nagyon jó könyveket válogattál össze! igazatok van, a könyveknek a szabadidő az ellenségük, mármint ha kevés van belőle.

    VálaszTörlés
  3. Szia Zitu! Most találtam rá a blogodra. Nagyon tetszik, hogy így szeretsz olvasni és még könyvtippeket is adsz. Pont ez az, ami kellett nekem, mindig olyan nehezen szánom rá magam, hogy utána nézzek, inkább ajánlások alapján kezdek olvasni:) Lehet egyet kettőt én is el fogok a kirakottak közül!

    VálaszTörlés