2014. március 31., hétfő

Túrós finomság

Most ismét egy egyszerű nassolnivaló ötletet hoztam Nektek. Nem kell hozzá sok minden és ízlés szerint lehet bármivel variálni. Konkrét anyagmennyiségetek nem írnék, mert sacc/kb. alapon mértem a hozzávalókat. Mi is kell hozzá? Túró, tej, pudingpor, valamilyen keksz és gyümölcs. A pudingot ( általában vanília pudinggal szoktam készíteni, de belefutottam a Haas-nak a Hóladba pudingjába, gondoltam megpróbálom ezzel is, egyébként ez egy  kókusz ízű por)  a szokásos módon elkészítem,  hagyjuk hűlni, közben a kekszet egy zacskóba teszem és húsklopfolóval apróra töröm. A kihűlt pudingba keverem a túrót, a poharak aljába elosztom az összetört kekszet majd rákanalazom a pudingos túrót, a tetejére pedig felolvasztott erdei gyümölcs mixet tettem.
Kekszel akkor szoktam csak készíteni, ha azonnal fogyasztásra kerül, mert ha áll egy idő után megszívja magát és nagyon szottyos lesz. Próbáltam már úgy is, hogy zabpelyhet raktam az aljára, fincsi volt azzal is.
Egyszerű gyors és finom (legalábbis nekem nagyon ízlik. ) :)


Ti szeretitek a túrós, pudingos dolgokat?

10 megjegyzés:

  1. Hűű jól hangzik, biztos nagyon finom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ízlett, mások sem panaszkodtak miatta, remélem nekik is bejött. :)

      Törlés
  2. Hmmm, nagyon jól hangzik és jól is néz ki, é zabpehellyel fogom kipróbálni!

    VálaszTörlés
  3. Minden ami túrós jöhet!!!:) Olyan jól néz ki az ilyen krémes gyümis poharas finomságok, egyszer megpróbáltam összehozni egyet de kinézetre sem volt ilyen guszta és hát az íze sem volt nagy durranás. MOndjuk abba nem volt se puding, se keksz. Ez a változat sokkal jobban hangzik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok egyébként szeretek minden túrós dolgot, édes, sós bármi jöhet. :D Az a jó ebben szerintem, hogy különböző pudingokkal annyira jól lehet variálni, most éppen tiramisu ízesítésűt vettem, azzal is megpróbálom hátha . :D

      Törlés