2014. január 10., péntek

Hennázzak vagy ne ?

Pár napja erősen beférkőzött a gondolataim közé, hogy hennával fessem a hajamat. Hogy pontos legyek Follow Anna videóját látva, tetszett meg az egész. Szépen, lassan elkezdtem beleásni magamat a hennázás világába. Nem tudom miért, de van bennem valami félsz ezzel kapcsolatban, pedig a kémia hajfestékekkel olyan bátor vagyok. Igazából nagyon rossz tapaszatalokat nem is olvastam . Jó pár videót is megnéztem már, rengeteg előtte utána képet böngésztem. A végeredmények mind nagyon tetszettek. De mégis annyi kérdőjel van bennem, mi van ha elrontom, nem fogja be rendesen, narancssárga leszek, letörik a hajam stb. stb. ilyen hülyeségek cikáznak a fejemben, annak ellenére, hogy nem olvastam semmi ilyesmit.
Egyik pillanatban rám jön , hogy nagyon akarom utána meg elvetem az ötletet.
Remélem sikerül majd dűlőre jutni ezzel a henna üggyel, mennyit vaciláltam azon is, hogy újra vörös legyek, amit  azóta sem bántam meg. :)

Nektek mi a véleményetek a hennával történő hajfestésről? Próbáltátok már? Tapasztalatok?

4 megjegyzés:

  1. Ugyanezek a kérdések motoszkáltak anno bennem is, megspékelve azzal, hogy nem szeretnék túlságosan vörös hajszínt kapni, így nekem a Lush-ban a Caca Burn-t ajánlották. Örülök, hogy végül kipróbáltam, egyrészt a hajszínem sem változott drasztikusan (a kémiai hajfesték esetében mindig túl sötét vagy világos lett), másrészt a hajam is egészségesebb és fényesebb lett. Attól, hogy narancssárga lesz az egész hajad nem kell tartanod:), viszont az ősz hajszálak sajnos tényleg narancssárgák lesznek a hennától.
    Szerintem érdemes kipróbálni!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk én inkább vörösebbet szeretnék, most a rézvörös a mindenem:D Szerencsére ősz hajszállal még nem rendelkezem, most megnyugodtam, hogy nem lennék répafejű. :) Amúgy most megint a nagyon akarom fázisban vagyok, lehet belevágok. :)

      Törlés
  2. Hihi, én még mindig csak ajánlani tudom! Viszont a kémiai festék és a henna előtt 2-3 hónapot azért pihentetni kell a hajat, és akkor semmi baj nem lesz! :) Nekem elég sokat sötétedett a színe, mióta hennázok, de ezt nem is bánom annyira, mostanában már elég csak a tövét festeni, bevallom, a hajvégeim már fél éve nem láttak hennát, és még mindig tartják a színt, nem fakul stb. Ez azért egy kémiai festékről (főleg vörös esetében) nem mondható el. :)

    VálaszTörlés
  3. A pihi időszakról tudtam, de mégis ott van bennem a félsz.:D Mondjuk most úgysem tervezek több festést, tavasszal szeretném kipróbálni a hennát, ha addig nem változik a bennem az elhatározás. :)

    VálaszTörlés