2013. január 7., hétfő

Tészta

A sok karácsonyi finomság után , jól esik (főleg a gyomromnak) egy-egy könnyebb étel.A napokban ezt a tésztás fogást készítettem el.Egyszerű,gyors és nagyon finom!;)
Tonhalas tészta
Hozzávalók:
1 tonhal konzerv
1/2 zacskó  penne tészta
2paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1fej vöröshagyma
só,olaj,bazsalikom, oregánó

Sós vízben megfőzzük a tésztát , közben pedig elkészítjük a szószt. Ehhez a hagymát felkockázzuk, olajon megfuttatjuk,hozzápréseljük a fokhagymát is,majd hozzáadjuk a sót,a bazsalikomot és az oregánót, hogy a felforrósított olajban jobban kioldódjon az ízük. Hozzátesszük a kockára vágott paradicsomot, és a tonhalat.Összeforraljuk , majd a tésztát hozzáadjuk és jól összekeverjük.
Tálaláskor egy kis reszelt sajttal megszórjuk.


Ti szeretitek  a tésztás ételeket?Van esetleg valami jó receptetek?

10 megjegyzés:

  1. Valamelyik nap mi is ilyen 'könnyű' penne tésztás ételt ettünk, annyira jól esett. Ez is nagyon jól hangzik (oregánó, bazsalikom, fokhagyma és paradicsom, ez az én ízvilágom). Drága bátyám készített anno tonhalas tésztát, egyből meg is mutattam neki a receptet! :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon jól néz ki :) a barátommal a kedvenc helyünket Tésztaháznak hívják,azt hiszem ez mindent elmond... ;) <3

    VálaszTörlés
  3. Nyammi, de jól hangzik! Még szerencse, hogy nemrég vacsoráztam! :D Imádom a tészta ételeket (főleg a pestosakat), habár mostanában igyekszem visszafogni magam velük!

    VálaszTörlés
  4. Mi tésztasalátaként szoktuk enni, hidegen. Csak a tésztát kell megfőzni és hozzákeverni az előzőleg elkészített tonhalas, fokhagymás, olajbogyós, kapribogyós citromleves szószhoz! Isteni!!!!!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon finomnak néz ki és pont egy tésztás ételt kerestem, penném van is itthon, köszi a tippet! :)

    VálaszTörlés