2012. november 26., hétfő

Advent 2.

Gyerekként nagyon szerettem az adventi kalendáriumokat.Minden reggel az volt az első,hogy kinyitottam a kis ablakokat és befaltam a mögötte rejtőző csokikat.Sokszor csaltam is,előre megnéztem,hogy milyen alakú az az napi csoki és milyen képecske rejtőzik alatta.:)
A kedvencem mindig a 24. volt.szép nagy dupla ablaka volt, természetesen abba lapult a legnagyobb csoki és a karácsonyfát rejtő kép.
Aztán,ahogy felnőttem elmaradt ez a fajta karácsonyvárás az életemből,pedig tavaly megfordult már a fejemben,hogy veszek magamnak egy csokis kalendáriumot.Bár idén is nagyon gondolkozom rajta,lehet rá is szánom magam a megvételére:))
De most inspirációként másfajta adventi kalendáriumokat hoztam.Régóta tervezgetem,hogy kreatívkodom valamilyet, persze mindig elmarad.










Nektek szokott lenni valamilyen adventi kalendáriumotok?

12 megjegyzés:

  1. Régen nekünk is mindig az a bolti, csoki-képpel variáció volt :) Aztán ahogy nagyobbak lettünk (tesómmal), nem eltűnt ez az egész, hanem megváltozott: varrtunk zsákocskákat, mint az utolsó képen lévő és drága édesanyám tölti meg mindenféle finomsággal, csokival, gumicukorral.. Lassan 22 éves vagyok, de még mindig izgatottan bontogatom reggel a csomagokat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon bejön ez a zsákocskás verzió,talán egyszer majd varrok én is.Talán addigra a szépen varrást is megtanulom:))

      Törlés
  2. Gyerekként kicsi zsákot varrt anya, és abba volt mindenféle meglepi, minden napra egy-egy darab a tesómnak és nekem. Titokzacskónak hívtuk :) Imádtuk! Szerintem vegyél magadnak egy kalendáriumot! Legalább a régi emlékeket felidézi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon hajlok arra,hogy veszek egyet.Ilyen megérdemlem alapon és igazad van,a régi emlékeket is felidézi:))

      Törlés
  3. Imádom az adventi naptárakat! Teljesen magamra ismertem a leírtakban, én is mindig meglestem előre, hogy milyen finomságot rejt az ablakocska! :) Nekem így "felnőtt" fejjel kis arany zsákocskákból álló kalendáriumom van, ami a karácsonyi dekoráció kelléke is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon jól hangzik ez az arany zákocskás kalendárium,biztos nagyon szép!:)

      Törlés
  4. Én is szeretnék naptárt, de nem magamnak. Inkább az elkészítése hoz lázba. De nincs kinek csinálni... még.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így vagyok mint Te,hogy nincs kinek.
      Pedig olyan jó lenne valakivel megosztani ezt is:)

      Törlés
  5. Én ezt a nagyon egyszerű verziójú adventi "naptárt" készítettem el a páromnak, szerettem volna valami fiúsabb verziót így esett a választás erre :D remélem örülni fog majd neki :)
    http://justagirlblog.com/christmas-advent-jar/

    de ha később lesznek gyerekeim egészen biztosan fogok mindenfélét készíteni majd nekik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos,hogy örülni fog,fantasztikus ötlet és mutatós is!:

      Törlés
  6. Mikor kicsi voltam, akkor mindig volt :) Általában anya készített, és mindegyikben el volt rejtve valami :) nagyon szerettem ezt az egészet:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is,annyira jó hangulatos,meg ott a várakozás és a meglepődés is:D Olyan jóóóó:D

      Törlés