2012. július 9., hétfő

Könyves

Ismét bővítettem a könyv gyűjteményemet,ezek volnának a becses darabok. Hűsítő jégkrém vagy limonádé,hűvös szoba vagy egy árnyékos hely a szabadban és egy jó könyv.Ennél jobb programot el sem tudok képzelni a kánikulában!:))
Kate Morton-Felszáll a köd
1924, nyár
Az előkelő társaság tündöklő estélyén, egy elegáns angol udvarház parkjában, a tóparton egy fiatal költő kioltja életét. A tragédiának két tanúja van: két nővér, Hannah és Emmeline Hartford, akik ettől fogva soha többet nem beszélnek egymással.
1999, tél
A 98 esztendős Grace Bradleyt, Riverton udvarház hajdani szolgálóját felkeresi egy fiatal rendező, aki filmre akarja vinni a költő öngyilkosságát. A Grace lelkének sötét zugaiba száműzött szellemek és emlékek előbújnak a réseken. Döbbenetes titok merül fel; valami, amiről a történelem elfelejtkezett, de amit Grace nem feledhet soha. Az első világháború sebeit viselő nyáron, és az utána következő dekadens húszas években játszódó Felszáll a köd borzongató rejtély és lenyűgöző szerelmi történet elegye.
Chevy Stevens-Nincs menekvés
Ha valami rosszat csináltam, még mindig megbüntetett, de már régóta nem ütött meg, és néha azt kívántam, bár megtenné! Ha megütött, az olyan testi dolog volt, ami dacossá tett. De a lelki szarság? Azzal tényleg felülkerekedett, és ahogy múltak a hónapok, a szeretteim hangja egyre halkabb lett, az arcuk pedig elmosódott. Apránként, napról napra egyre zöldebb lett az ég."

Egy teljesen átlagos napon felbukkan egy teljesen átlagos, barátságos mosolyú vevő. A következő pillanatban azonban Annie, a fiatal ingatlanügynök már elkábítva és megkötözve fekszik egy furgon hátuljában. Amikor magához tér, távoli fakunyhóban találja magát. Fogva tartója megszabja neki, mit és hogyan csináljon, megerőszakolja, teherbe ejti, bántalmazza. Vajon sikerül Annie-nak megölnie rabtartóját és elmenekülnie? Véget érhet egyáltalán ez a rémálom?

Chevy Stevens briliáns thrillerében - akárcsak Emma Donoghue nagy sikerű "A Szoba" című regényében - az áldozat szemszögéből ismerhetjük meg egy beteg elme működését, az Annie által csak Pszichónak nevezett fogvatartó bizarr szokásait és a hátborzongató tettek mögött felsejlő indítékokat. És miközben Annie a terápiás üléseken élete legborzalmasabb évének feldolgozásával küzd, elképzelhetetlenül fájdalmas felismerésekkel is szembesülnie kell.

"Lenyűgözően megkomponált debütálás... az első oldaltól az utolsóig magával ragad."
Karin Slaughter, a Broken című New York Times bestseller szerzője

"Szívdobogtató első könyv. Stevens remekel a zseniális pszichopata és kitartó áldozata közti macska-egér harccal. Egyszerre ravasz és ellenállhatatlan, az év kihagyhatatlan thrillere."
Lisa Gardner, A kamra és a Nem bújhatsz el szerzője

"A Nincs menekvés nem csupán egy nő elrablásának lebilincselő történetéről, hanem a nehezen kivívott visszatéréséről is szól - önmagához, függetlenségéhez, egész életéhez. Szókimondó, heves, szórakoztató, fénypontokkal tarkított, sötét történet, egy feledhetetlen hősnő tolmácsolásában."
Gillian Flynn, a Sharp Objects és a Dark Places szerzője

"Bár komor és felzaklató, mégis olvasmányos és abszolút letehetetlen regény."
Kathy Reichs, a Csont és vér szerzője, a Dr. Csont tévésorozat producere

"Chevy Stevens első regénye magával ragadó, borzongató remekmű. Tele váratlan és nyaktörő fordulatokkal, akár a hullámvasút!"
Linda Castillo, a Könyörgés szerzője

"Chevy Stevens thrillerének olvasása közben még levegőt venni is elfelejtettem. Egyszerűen hihetetlen!"
Erica Spindler, a Testreszabott gyilkosságok szerzője

"Magával ragadó, rémisztő, mégis tele van női erővel. A Nincs menekvés a legelső oldaltól kezdve lebilincselő. Ingatlanügynökök ne olvassák, mert többet nem mernek majd egyedül maradni az ügyfeleikkel!"
Chelsea Cain, a Szívszaggató és A fúria szerzője
Suzanne Collins- A kiválasztott
Bár minden ellene szólt, Katniss Everdeennek kétszer is sikerült élve kikerülnie az Éhezők Viadalából. Túlélt minden megpróbáltatást, de még mindig nincs biztonságban. Mert a Kapitólium bűnbakot keres a lázadás miatt. Snow elnök pedig egyértelművé tette: a Kapitólium haragja elől senki sem menekülhet. Sem Katniss családja, sem a barátai, sem pedig a 12. Körzet lakói.
De közeledik a végső forradalom ideje. Amikor a nép végre szembeszáll a zsarnoksággal. És ebben a forradalomban Katnissnek döntő szerepe lesz. Az ő bátorságától, kitartásától és eltökéltségétől függ Panem jövője. Mert ő a kiválasztott. De maradt-e elég ereje hozzá, hogy megvívja az utolsó, mindent eldöntő harcot?

Ti olvastátok ezek közül valamelyiket?Melyiket olvasnátok el?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése