2012. március 5., hétfő

Mozi és ami utána jött

Hétvégén moziba voltunk és megnéztük az Egy hét Marilynnel c.filmet.Nagyon tetszett!Utána a könyvesbolt felé vettem az irányt,mert mindenképp megakartam venni könyv formátumban is,persze egy darab nem volt belőle...
Helyette ezt a könyvet vettem meg,aminek már szintén láttam a megfilmesített változatát,de most már olvashatom is.Egy kis rövid leírás róla:
Két évtized, két szerelmes, egy nap - így hangzik a regény mottója, mely frappánsan vázolja fel a könnyed, mégis színvonalas románcairól már korábban is ismert David Nicholls új sikerkönyvének tartalmát. Emma és Dexter története egyetemi ismeretségükkel kezdődik. Az egymást eleinte csak kerülgető fiatalok a diplomaosztó buli után kalandos éjszakát töltenek együtt. Ám a sors úgy hozza, hogy noha jó barátok maradnak, az útjaik elválnak: Emma munkát keres, a jómódú családból származó Dexter pedig utazgatni kezd.
Szerelmek, konfliktusok, félreértések és tragédiák szálainak bonyolult szövevénye bontakozik ki az olvasó előtt, ahogy évről évre követi a fiú és a lány életének eseményeit. Kacagtató, megható és izgalmas epizódok váltják egymást, melyek során Em és Dex barátsága hol meglazul, hol pedig megerősödik, míg végül... Végül vajon szenvedélyes szerelem lesz a vonzalmukból? Vagy talán megmaradnak egymás lelki társai, és életük végéig legjobb barátok lesznek, akiket összefűz a közös múlt számtalan öröme és fájdalma? Annyi biztos, hogy aki közhelyes fordulatokra számít, azt számos kellemes - és néhány szívszorító - meglepetés várja.

Hihetetlen sikerű romantikus történet, mely a kritikusok és az olvasók egybehangzó véleménye szerint kétségtelenül a legeredetibb és legjobb szórakoztató szerelmes regény a Bridget Jones naplója óta. A könyvből Anne Hathaway és Jim Sturgess főszereplésével film is készült, mely 2011-ben kerül a mozikba.

"Észvesztően jó könyv... Minden olvasó imádni fogja. Minden író azt kívánja majd, bár ő írta volna." - Tony Parsons
Egy lakk is haza vándorolt velem,mégpedig egy Rose Nail lakk,ami telis-tele van szép nagy arany csillámokkal. :)
Mikor feljön a jó idő valahogy ilyenkor mindig jobban kívánom a gyümölcsöt .Össze is dobtam egy kis gyümi salit,került bele alma,narancs és banán:))
Napsütéses hetet Mindenkinek!:)

9 megjegyzés:

  1. a könyv nekem is kell!!! nagyon jó történet, nem is láttam még ezt a filmet. puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasd el és nézzd meg!Megéri,nagyon nagyon jó mindkét formában:)

      Törlés
  2. hétvégén mindkét filmet láttam és tetszettek nagyon :) az Egy nap című film a szívszorító és szomorú csattanója miatt picit kevésbé, de amúgy nagyon jó film lett !

    VálaszTörlés
  3. Én is ezt a könyvet olvasom most, és a filmet is tegnap láttam. Mindkettő nagyon jóó :) Az a körömlakk pedig...hétvégén utána nézek én is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tisztára belezúgtam a lakkba,annyira szép!:))

      Törlés
    2. nekem is volt ilyen lakkom, vagy legalábbis hasonló, de mostanra beszáradt, és keresem az utánpótlását de sehol sem találooom:(

      Törlés