2011. december 2., péntek
Brownie
A Tina magazin karácsonyi számában bukkantam rá erre a receptre,és leteszteltem az ünnepek előtt.Sikeresen átment a vizsgán nagyon finom!:)
Zebracsíkos meggyes brownie
Hozzávalók:
-1 üveg meggybefőtt (720ml)
-20 dkg étcsokoládé
- 15 dkg vaj
-5 ek feketekávé
-5ek tej
-3tojás
-15dkg cukor
-35dkg liszt
-2tk sütőpor
-5dkg fehér csoki
-1 tk olaj
Készítése: 1.A meggybefőttet alaposan lecsepegtetjük.A darabokra tördelt étcsokoládét a puha vajjal együtt alacsony hőfokon óvatosan megolvasztjuk.A hideg feketekávét összekeverjük a tejjel.Robotgép habverőjével krémesre keverjük a tojásokat meg a cukrot.Beledolgozzuk az olvasztott csokoládét,majd váltogatva adagonként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet meg a kávés tejet.Végül beleforgatjuk a meggyet,és margarinnal kikent,liszttel meghintett(kb. 2l űrtartalmú,kb 30cm hoszzú) őzgerincformába töltjük.
2. A brownie-t a 175 fokra előmelegített sütőbe kb.1órán át sütjük.Szükség esetén alufóliával letakarjuk.A formában 30percig pihentetjük,majd kiborítjuk és teljesen kihűtjük.
3.Közben a fehér csokit az olajjal együtt vízfürdőben megolvasztjuk és kanállal csíkokban a brownie-ra csorgatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
imádom a Brownie-t , én tepsiban szoktam sütni :) és a tetejére diót és mogyorót szórok *.* de nagyon tetszik így őzgerincformába :)
VálaszTörlésegész eddig én is tepsibe csináltam,de mikor megláttam ezt az őzgerinces megoldást,nem tudtam ellenálni a kísérletezésnek:)
VálaszTörlés